Massageverktyg

Det finns inget mer avkopplande än massage. Den hjälper till att främja lymfflödet, öka ledens flexibilitet och släppa spänningar i musklerna, vilket ibland kan leda till att man känner sig mer rörlig och bekväm i sig själv.

Om du tycker att det är svårt att gå massage regelbundet på en professionell salong så bör du överväga att investera i massageverktyg. Det finns flera typer av massageverktyg som kan hjälpa till att lugna trötta muskler utan att du behöver beställa tid för en massage, du masserar dig själv hemma framför teven.

Ett sådant massageverktyg är massagebollar eller massagekulor. De är små och lätta att använda, vilket gör dem perfekta för att stimulera lymfcirkulationen och läka kroppen när du är på språng.

De fungerar genom att utöva tryck på specifika områden i musklerna och dessa kan användas för att massera olika muskelgrupper i fötterna. Om du känner dig stel kan massagebollar hjälpa till att släppa spänningen och återställa muskelfunktionen.

Du kan massera fötterna med massagebollar medan du tittar på tv eller läser en bok. Massageverktyg som massagebollar är dock inte lämpliga att använda för personer med artrit i händerna.

Om det är en för stor utmaning för dig att använda massagebollar kan du massera dina fötter med massagehandskar. Massagehandskar är helt enkelt vantar som masserar dina fötter. De är billiga och lätta att köpa på nätet, vilket gör dem till det perfekta massageredskapet för någon som inte kan hantera massagebollar eller massagestänger. Du kan använda massagehandskar var som helst och när som helst, oavsett om du har tillgång till ett gym eller ett massagebord.

Massageverktyg som massagebollar och massagehandskar är bärbara och lätta, så du kan enkelt resa med dem. Om du åker på semester innebär det att du inte längre behöver oroa dig för obekväma massagebord eftersom du kan ge dig själv massage var du än är.

Häsningar Pia från Strömstad