Garn och tillbehör till handarbete

Jag virkar på min fritid och då och då upptäcker jag något nytt som gör mitt hantverksliv lite enklare. För inte så länge sedan hittade jag några nya mönster och det gjorde att jag också behövde köpa lite nya virknålar, garn och garntillbehör. Jag insåg att det inte alltid är jättelätt att hitta det man söker, man kan behöva leta länge innan man hittar.

Därför har jag bestämt mig för att prata om garn, vad du kan göra med det och hur du hittar det bästa garnet för dina behov. Garn kan användas i en mängd olika hantverk som t.ex. virkning, stickning, vävning, makramé och tapetsering. Det är viktigt att hitta rätt typ av garn för ditt projekt, eftersom det garanterar att din färdiga produkt ser bäst ut.

Det finns många olika typer av garn på marknaden idag, var och en med sina unika egenskaper. Vissa garner lämpar sig bättre för vissa projekt än andra. Om du till exempel planerar att virka en filt behöver du ett tjockare garn än om du gör en halsduk.

När du letar efter garn är det Det är viktigt att ta hänsyn till garnets vikt, struktur och färg. Ett tjockare garn är tyngre än ett tunnare garn. Garnets textur kan också variera, vissa garner är mjukare än andra. Garnets färg kan också vara viktig, eftersom vissa färger kan synas bättre i vissa tyger än andra.

När det kommer till handarbete är det ju inte bara garnet som är viktigt utan även garntillbehör, det handlar om allt från virknålar och stickor till knappar och garnskålar. Även dessa saker kan vara en viktig del för att handarbetet ska bli bra, en vill kvalité på dessa garntillbehör krävs därför också. Ja som ni märker är det lite olika saker man kan behöva hålla koll på om man ska börja med handarbete, men om man tycker att det är roligt kommer det inte kännas som så mycket.